کتابخانه عمومی نیمروز زابل


آخرین مطالب

برگزاری سومین کارگاه قصه گویی والدین

دوشنبه, ۱۳ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۱۶ ب.ظ

در مورخ 9 دی ماه به مناسبت روز بصیرت سومین کارگاه قصه گویی والدین در محل کتابخانه عمومی نیمروز زابل با حضور استاد فرخاری عضوهئیت علمی دانشگاه زابل و معلمین والدین ومادران برگزار گردید .
استاد فرخاری ابتدا از نتیجه مباحث جلسات قبل سوالاتی را از شرکت کنندگان پرسیدند وسپس درخصوص  نقش قصه وشخصیت داستان برای کودکان توضیحاتی ارائه نمودند .واز والدین خواست تا فرزندان خود را در بخش کودک ببرند وبا کمک کتابداران نقاشی های کودکانه خود را به تصویر بکشند .
استادفرخاری بیان نمودند اولین مورد برای تقویت آموزش درگیری سوالات سقراطی در قصه است واین سوال پرسیدن برای تقویت ذهن کودک خوب  است  ما باید بعد از قصه گفتن سوالات زیادی درباره ان قصه از بچه ها پرسیدمثلا بااستفاده از پازل ویا عروسک های انگشتی از او بخواهیم نتیجه داستان ویا درخصوص شخصیت های داستان  صحبت کند  که این یک روش برای آموزش آداب کودکان از طرف قصه می باشد.
 هنر قصه گویی چیست؟
امروزه والدین راحت تر هستند که اجازه دهند کودکانشان قبل از خواب کارتون مورد علاقه شان را ببینند تا اینکه بخواهند در کنار تختشان بنشینند و برای انها قصه بخوانند تا وقتی که کودکشان بخوابد. اما این قصه خواندن در کودکان لذت خاصی ایجاد می کند و این مسئله بسیار اهمیت دارد که شما برخی شب ها برای کودکانتان وقت بگذارید و برای او قصه بخوانید.
قصه خوانی مانند خواندن یک کتاب کار بسیار ساده ای است.. اگر شما آن قدرها وقت ندارید می توانید قصه ای را که حفظ هستیدبرای کودکتان تعریف کنید و یا خاطرات دورن کودکی خود را برای او بخوانید. مزایای بی شماری در قصه خوانی برای کودکان وجود دارد به خصوص کودکانی که در سنین قبل از مدرسه و مهد کودک هستند.قصه وفواید آن برای کودکان:
۱- اخلاقیات را به کودک شما می آموزد. ۲- قصه گویی آنها را از اصول فرهنگی و ریشه های اعتقادی تان آگاه می کند. ۳- مهارت های کلامی انها را افزایش می دهد. ۴- مهارت های شنیداری را افزایش می دهد. ۵- قدرت تخیل، تصویر سازی و خلاقیت آنها را افزایش می دهد۶- ابزاری عالی برای تقویت حافظه۷- محدوده ی فکری کودک را گسترده می کند۸- قدمی ابتدایی برای یادگیری آکادمیکی(قصه گویی برای کودکان می تواند قدمی ابتدایی برای یادگیری های آکادمیکی باشد. بسیاری از کودکان عادت دارند که کارها را از روی عادت یاد بگیرند و فهم درستی از آن ندارند. قصه گویی به صورت فعالیتی منظم می تواند باعث شود که کودک شما از آن چیزی که می شنود درک درستی داشته باشد و از آن لذت ببرد. قصه خوانی هم چنین به آنها کمک می کند که در صحبت کردن مسلط شوند. خواندن و گوش دادن مرتب باعث می شود که آنها به سخنران های مسلطی تبدیل شوند.)۹- توانایی ارتباط برقرار کردن آنها را بهبود می بخشد. گاهی اوقات کودکان در سئوال پرسیدن مردد هستند حتی اگر ذهن آنها مملو از سوال و کنجکاوی باشد. قصه گویی هنر درست سوال پرسیدن را به کودکان می آموزد. هم چنین به آنها یاد می دهد چگونه یک گفتگو را به خوبی شروع کنند و اعتماد به نفس آنها را بالا می برد. خواندن و گوش فرا دادن به صورت مداوم توان سخنوری آنها را نیز افزایش می دهد. ۱۰- به کودک کمک می کند که با آرامش بیشتری با مشکلات رو به رو شود.
قرار گرفتن در موقعیت های سخت و مشکل باعث می شود که کودکان احساس سردرگمی بکنند. داستان هایی که در آن قهرمان ها با مشکلات سخت و پیچیده مواجه می شوند می تواند به کودکان کمک کند که این مسئله را بهتر بفهمند و در مقابل مشکلات قوی تر باشند. داستانهایی را برای کودک خود تعریف کنید که کودک از آنها بیاموزد رنج و سختی قسمتی از زندگی است همانگونه خوشی و شادی بخشی از زندگی است. این داستان ها باعث می شود که کودکتان در مقابل موقعیت های مختلف و سختی های زندگی مقاوم تر شود و به صورت منطقی برخورد کند.
خواندن داستان برای فرزندتان باعث می شوود که مهارت های کلامی انها افزایش پیدا کند. و هم زمان که او کلمات و عبارات جدید یاد می گیرد با پیچیدگی های زبان نیز آشنایی پیدا کند. هم چنین قصه خوانی کمک می کند که طبق یک الگوی منظم نحوۀ تلفظ کلمات و عبارات را نیز به فرزندتان بیاموزید.
ودرپایان استاد فرخاری از کودکان بخش کودک خواست  تا درخصوص نقاشی های خود توضیح دهند و تفکرات وتخیلات کودکان را از طریق نقاشی های آنان برای والدین بازگو نمود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۱۰/۱۳
مهین آبیل کاظمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی