برگزاری اولین نشست کتابخوان تخصصی درادارت شهرستان زابل
در مورخ 6/8/95 در ساعت 9:30 در محل فرمانداری با حضور معاونت محترم فرمانداری جناب آقای راهداری وسایرکارشناسان محترم فرماندری نشست کتابخوان تخصصی برگزار گردید این نشست پس از پیگیری های رئیس اداره کتابخانه های عمومی زابل با فرمانداری براساس مصوبه جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان زابل برگزار و در این نشست تعداد 18 نفر از کارکنان این اداره حضور داشتند این نشست ابتدا باتلاوت آیاتی از کلام الله مجیدشروع وسپس درخصوص سیاست های سال خواندن وکتابخوان ماه توضیحاتی ارائه گردید وسپس افراد به معرفی کتب مورد علاقه خود پرداختنددر این نشست 7 کتب معرفی گردید که خلاصه این کتب به شرح ذیل می باشد .
1- کتاب جهاد کبیر برای خرمشهری آینده انتشارات نشر دفاع مقدس توسط حبیب الله راهداری معاونت محترم فرمانداری
معاونت محترم فرمانداری پس از اظهار خرسندی در باره سیراین نشست ها برای گسترش فرهنگ مطالعه در این شهرستان کتاب جهاد کبیر برای خرمشهری آینده را برای علاقه مندان معرفی نمود این کتاب درباره محورهای جهاد وتبیین قرانی آن براساس بیانات مقام معظم رهبری می باشد رهبر معظم انقلاب متذکر شدند که خرمشهرهایی که پیش روی ملت ایران است، در جنگ نظامی نیست. ایشان بیان داشتند که «جوانهای عزیز! بچههای عزیز من! فردا مال شما است، آینده مالِ شما است؛ شما هستید که باید این تاریخ را با عزّتش محفوظ نگه دارید؛ شما هستید که این بارِ مسئولیت را بر دوش دارید؛ خرّمشهرها در پیش است؛ نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در یک میدانی که از جنگ نظامی سختتر است. و....
2--ادب الهی تربیت فرزند نویسنده مجتبی تهرانی ارائه شده توسط خانم آمنه خدری کارشناس محترم امور بانوان فرمانداری
حضرت آیتالله مجتبی تهرانی (رحمت الله علیه) در جلد سوم از درسگفتارهای تربیتی خود طی 31 جلسه به مقولة بسیار حسّاس تربیت فرزند پرداختهاند. ریشهیابی دقیق مسائل مربوط به تربیت و جستجوی آن در عرصههای مختلف زندگی و بالاخره دستورها و رهنمودهای عملی برای رسیدن به مقام شایستة یک انسان با ایمان در صفحه صفحة کتاب موج میزند. ایشان در طی جلسان یادشده، تربیت فرزند را در چهار حوزة خانواده، مراکز آموزشی، محیطهای رفاقتی و دوستی و در محل کار و اشتغال مورد بررسی قرار دادهاند.
مراحل تربیت کودک و اقتضائات هر مرحله، ابزار و روشهای تربیتکردن و تربیتشدن، نقش حیاء در تربیت و منوط نبودن آن به قصد و اراده، نقش اصلاح ظاهر در تهذیب باطن، پیوند تفکیکناپذیر میان تعلیم و تربیت یا علم و ادب، حسّاسیت مراکز آموزشی و اهمّیت سرنوشتساز شخصیت استادان و آموزگاران، آثار ویرانگر انحرافات فکری و رفتاری متصدّیان آمور آموزشی و پرورشی، شیوة دوستیابی و آزمودن رفیقان، آثار تربیتی شغل و حرفه و نیز همکاران و مراجعان در شکلگیری شخصیت انسان، از جمله محورهای بسیار مهم مباحث این کتاب است که باید به دقّت خواند و درآنها اندیشه کرد و به کار بست.
مطالب این کتاب را باید توأمان از دو نگاه خواند: یکی از نگاه تربیت خود و دیگری از نگاه تربیت فرزندان؛ و در این میان به باور استاد، آنچه در این کتاب از دانستنیها و بایستنیها خواهید خواند، نخست باید راهنمای پرورش جان و روح خود ما باشد؛ و در غیر این صورت، تلاش برای تربیت فرزندان سودی نخواهد داشت
3-- دوزخیان جاوید پژوهشی درباره قاتلان امام حسین (ع)نویسنده مرضیه محمد زاده ارائه شده توسط خانم مرضیه معین افشار کارشناس محترم امور اداری ومالی
این کتاب پژوهشی است در شناخت دقیق قاتلان شهدای نهضت امام حسین (ع) در روز عاشورا. شناخت این گروه، جهت فهم درست واقعة کربلا و معرفت بیشتر انسانهای متعالی حاضر در آن واقعه، امری ضروری است. مطالب کتاب در دوازده بخش تدوین شده که در بخش نخست، بنیامیه در دو شاخة سفیانی و مروانی مورد تحلیل و ارزیابی قرارگرفته و آغاز تا فرجام این دودمان و تقش آنان در تاریخ اسلام و علل سقوط آنها بررسی شده است. در بخش دوم، زندگی یزید بن معاویه به طور جداگانه مطالعه شده و بخش سوم، به تحلیل زندگی و نقش تاریخی «عبیداللهبن زیاد»، حاکم وقت کوفه اختصاص یافته است. بررسی احوال عمربن سعد، فرماندهان سپاه اموی، فرماندهان طوایف و قبایل کوفه در زمان نهضت کربلا، قاتلان اصحاب و خاندان امام، قاتلان امام حسین (ع)، غارتگران عصر عاشورا، حاملان رئوس مطهّر شهدا و ...، از دیگر مباحث مطرح شده در این پژوهش است. در بخش پایانی نیز، سیمای جنایتکاران در شعر شاعران دورههای مختلف ترسیم شده است.
4- جانستان کابلستان نویسنده رضا امیر خانی ارائه شده توسط محمد صیادی
رضا امیرخانی
در سال 88 سفری چند روزه به افغانستان داشت که حاصل این اتفاق یک سفرنامه با نام
"جانستان کابلستان"
شده است. این
سفر که یک مسافرت شخصی و برای ملاقات با چند دوست افغان و دیدار از شهرهای مهم این
کشور بود با ماجراهای غیرمنتظره و جالبی برای این نویسنده همراه شد که این ماجراها
گاهی هیجان انگیز است، گاهی طنزآلود و گاهی هم به آشکار شدن حقایق دردناکی میانجامد.
در این سفرنامه امیرخانی تنها در محدوده سفرش به افعانستان
نمیماند، بلکه به تاریخ و آینده، سیاست و اقتصاد و وقایع روز و گاه موضع بندی
درباره اتفاقاتی معطوف میشود که این نویسنده همیشه در برابرشان سکوت کرده است.
البته حکایت این کتاب که سفرنامه خانوادگی امیرخانی به
افغانستان است، اولین تجربه او در گونه سفرنامه نیست و اتفاقاً حال و هوایی داستانگونه
دارد و خواننده را با همان کششها و تعلیقهای داستانی همراه میکند.
امیرخانی وقتی که همراه با همسر و پسر یک سال و نیمهاش
برای یک سخنرانی و شرکت در مراسمی به پابوسی امام رضا علیه السلام میرود، وقتی میبیند
که گذرنامه را نیز همراه خود آوردهآند تصمیم میگیرند تا سفری به افغانستان داشتهباشند.
سبک نوشتن او مانند دیگر آثارش به شکلی است که خواننده با او به راحتی به سرزمین
افغان سفر میکند؛ با او شاد میشود و با او در لحظههای حساس و خطرناک عرق میریزد
و سرخ میشود.
وجه اشتراک «جانستان کابلستان» با دیگر سفرنامه وی «داستان
سیستان» در فرهنگ مردمی است که امیرخانی با آنها ارتباط داشته. در جایی مردم خونگرم
سیستانی و بلوچ و در جایی دیگر افغانهایی که نویسنده بارها به مردانگیشان اشاره
میکند. قلم امیرخانی اما در «جانستان کابلستان» از روایت صرف فاصله گرفته و در
بخشهایی به تحلیلهای اجتماعی و سیاسی رو آورده که خواننده را به یاد «نفحات نفت»
میاندازد.
5- 500 نکته در باره مطالعه نویسنده فیل ریس مترجم بیتا عسگری و گیتا عسگری ارائه شده توسط مجتبی کیخا کارشناس محترم امور عمرانی
این مجموعه حدود پانصد نکته
ساده را در 51 سر فصل به خواننده ارائه میدهد و مطالعه برای همگان مفید خواهد بود.
در این کتاب با تکیه بر نکاتی چون نگارش مقالات، ارائه
سمینارها، شرکت در امتحانات، تقویت حافظه، حل مسائل، تکمیل مهارتها و موفقیت در
مصاحبهها شما را در گذر از دوران تحصیل یاری میدهد.
اصل کتاب با زبان و لحنی ساده و روان به نگارش درآمده است و
مترجمان کوشیدهاند که این شیوه نگارش را در ترجمه کتاب نیز حفظ کنند تا با
استفاده از بیانی ساده و فراخور حال مخاطبان فارسیزبان، مطالب را برگردان کنند.
این کتاب کاربردی با عنوانهای دیگری ازجمله، «میتوان
مسئول تحصیلات خود باشید»، «هفته قبل از شروع دوره آموزشی»، «جایگاه خود را
بیابید»، «نحوة فراگیری خود را بیابید»، «تحصیلات خود را سازمان دهید»، «بهترین
مکان برای مطالعه»، «زمانبندی، شروع کار»، «خلاصه نویسی»، «تقویت حافظه»، «حل
مسئله»، «انجام یک مصاحبه خوب» و «آمادگی برای امتحان مجدد» منتشر شده است.
6- یک غنچه صد زخم نویسنده حسین سیدی ارائه شده توسط طیبه شعیبی کارشناس محترم شورای شهرستان
مروری بر زندگانی و ابعاد مختلف شخصیت و سیره امام حسین(ع) و صفات اخلاقی و معنوی آن امام است. در ابتدای این اثر به بیان بخشهایی از زندگانی امام حسین از دوران طفولیت ایشان پرداخته شده و ابعادی از سیره شخصی وی مانند نوع لباس پوشیدن و رعایت بهداشت فردی، آراستگی ظاهر و سیره عبادی و اخلاقی آن امام مطرح شده است. آنگاه به نمونههایی از اخلاقی اجتماعی امام حسین مانند: نوع معاشرت ایشان با مردم، جوانمردی، حقمحوری، عدالتگرایی، عزت نفس، صداقت، اخلاص، فعالیت اقتصادی، دانشوری، بزرگمنشی، عفو و گذشت از خطای دیگران، گشادهدستی حساسیت در بیتالمال، دلیری و شجاعت، مدیریت و برنامهریزی و برخی دیگر از جنبههای اخلاقی ایشان اشاره کرده و داستانهای کوتاهی در این زمینه از زندگی آن امام نقل کرده است. نویسنده همچنین به جنبههایی از مدیریت نظامی امام حسین، سیره تبلیغی آن امام، سیره ایشان در حج و سایر عبادات، معیارهای ایشان در زمینه حکومت و سیاست، برخورد با ستمگران اشاره کرده و تحلیلی از قیام آن امام و اهداف و نتایج این قیام ارایه نموده است.
7- ضیافت بلا مقامات سلوکی در زیارت عاشورا نویسنده سید محمد مهدی میر باقری ارائه شده توسط حلیمه آبیل کاظمی
این کتاب حاصل ترکیب و تنظیم متن دو دوره سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید محمّدمهدی میرباقری پیرامون مقایسة ارکان و مراحل سیر و سلوک متعارف و سیر و سلوک آمیخته با بلای معصومین(علیهالسلام) است.
بر اساس آنچه در مقدمة این کتاب مطرح شده است هدف از خلقت، غایتی جز قُرب و لقای حضرت حق نیست، اما دو شیوه و راه برای پیمودن این مسیر غایی، پیشنهاد شده است: راه اول راهی است که بزرگان، علمای اخلاق و برخی ارباب معرفت به استناد آیات و روایات بیان فرمودهاند که از عزم شروع میشود و به توبه، محاسبه، مراقبه، اعتدال و ذکر میرسد و راه دوم، سلوک با شفاعت اولیای خدا و درک بلای آنهاست. اگر راه اول را نیز چون عبادت ایام عادی سال فرض کنیم، راه دومْ به منزلة شب قدر، با مسیری کوتاهتر، پربارتر و پربرکتتر است. همة ریاضتها برای رشد انسان مفیدند، اما هیچیک به اندازة ابتلائات الهی، مؤثر نیستند؛ لذا میتوان که از ابتلائات الهی، به عنوان بهترین نردبان سیر و سلوک نام برد. البته این دو راه اگر به هم ضمیمه شوند، هر کدام مکمل دیگری خواهد بود.
در فصل اول این کتاب، مراحل سیر و سلوک متعارف بررسی میشود و تبیین کلی از آداب تهذیب نفس و سیر به سویِ حضرت حق ارائه میشود و در فصل دوم، مقامات سلوکی در زیارت شریف عاشورا شرح داده خواهد شد. در این فصل، فرازهای زیارت عاشورا در شانزده عنوان تبیین شده است.
عناوین برخی از این فرازها عبارتاند از: «عوامل تنهایی ولی خدا»، «علت عقب ماندن افراد مختلف از قافلة عاشورا»، «لعن ارکان جبهه تاریخی باطل و رسیدن به سلم و حرب»، «تقاضای حضور در جبهة امام زمان (عجلالله فرجهالشریف) برای خونخواهی»، «رسیدن به مرتبة خونخواهی امام حسین(علیهالسلام) و تقاضای رجعت»، «درخواست پاداش مصیبتزدگی»، «درخواست حیات و ممات محمد و آل محمد» و...
درپایان پس از تشکر از برگزاری این نشست به ارائه دهندگان بسته فرهنگی اهدا گردید .